sono ka kodim

tulisan ini saya persembahkan untuk teman2 sayah seperjuangan yang pernah masuk “cell” :D,

keep the fight !!!

doel sumbang – sono ka kodim

…ai ayeuna si mang entis bagian ayeuna pesen kopi deuh opat
…mang entis kopi opat, nu hiji tong amis teuing
…sep, panto handap geus dikoncian?, koncian weh mendingan, urang sare maksud teh, jadi jongjon
…tapi nikmat pisan emang nya hirup teh dahar, sare, ngadon ngobrol,
…seuseurian, dahar deui sare deui, kopi, udud ah geus ngeunah pisan
…tapi tong salah nya, saya gara2 sare2 terus lulungu nepi ka pernah meunang musibah tah harita
…teuing lulungu nya, aya dongengna kieu geura nya dongengna nya
…sayah ge rada poho2 deui ieu teh tapi pernah kajadian …

hudang sare isuk2 mbung mandi
tuluy nginum kopi ngalebok roti tengik buatan pabrik si bunhao
cap beurit deuih rotina teh
tunduh deui sare deui, nepi ka kuring ngimpi diudagudag kunti
…dimana aya kunti, nya da euweuh kunti mah dimana ge da tahayul lah

bakat ku reuwas, nya beurangna hudang deui angger keneh mbung mandi
nginum kopi deui, ngalebok roti tengik deui
buatan si bunhao keneh, nyaeta weh cap beurit keneh

kitu jeung kitu pagawean dewek unggal poe
tisaprak dewek hirup sorangan
indung bapa geus teu boga
pamajikan ditalak dua, anak lima kabeh milu ka indungna
…dahar oge sok nganjukan weh ka warung nasi si wa jabrig tah
…bari sanguna teh sok rada gigih, sangu gigih teu kabeuli jeung deunguena
…nya ai jelema mah, ayeuna mah jelema sok pagawean sare
…arek iraha meunang duitna, rek iraha beungharna
…komo pan ayeuna mah loba jelema teh kitu, amun dulur senang dipake pamentaan
…nya kan ? sakalina ditulungan heueuh lain mikir ditulungan teh ngadon ngeungeunaheun
…tuluy weh bulak balik teu mikir, matak lamun balangsak tea mah, wilujeng weh eta mah da bongan mbung kerja keras
…eta sare nya, tapi sakali waktu pernah kieu nya

kuring hiji waktu hudang isuk2
…ngan dibere tiris mah komo euy, beuki mbung weh kana mandi teh
…tuluy

dina ubin lalangiran tulas tulis jadi sajak keur bapa2 penguasa
…nah eta aya ku aneh nya

kawas jalma kasurupan, dewek naek kana suhunan maca sajak tarik pisan
…kawas doger monyet ku tatangga dilalajoanan geura
…rupa2, tah gara2 eta, teuing kumaha da, teuing saha nu comel, teuing saha nu bebeja

da beurang poe isukna kuring di tewak tentara
…aya wae lah

tuluy ngaringkuk di kodim
nepi ka aya opat poena, pagawean teu robah angger sare
bari angger mumul mandi..hihi
…nepi ka opat poena tah, bau ajam bau anjing leuweung tea

eta, aya kunikmat kacida meunang simbut2 haneut, meunang bolu2 haneut
meunang kopi2 panas, meunang udud aya ku tegep
…tah nepi ka kieu

nepi ka poe ayeuna, lamun kabeneran selon
…tah ieu yeuh panyakit yeuh

teu boga duit keur ngopi, teu boga duit keur udud
sok ngadadak jadi sono, iraha ka kodim deui
…atuh dah simbut2 haneut, roko gratis, bolu haneut gratis, naon
…dibere kamar
…maksud teh lain hayang di sel saya mah, ka kodim deui teh hayang udud gratis jeung boluna kitu
…punten ah yeuh ka bapa2 di kodim, da urang sunda mah geuning kana banyol teu kira2
…ulah janten reheut manah, kitu rojer ganti tewewew…sakitu ah…gejlig

Dengarkan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *